Boxspring kopen: waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxspring?

Je bent van plan om een boxspring aan te schaffen, maar je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je nieuwe bed volledig aan jouw eisen voldoet. Logisch, want het kopen van een boxspring is een flinke investering en we brengen gemiddeld wel een derde van ons leven door in bed. Je bent daarom op zoek naar goed advies om zo de juiste aankoop te kunnen doen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring? Ik zet de belangrijkste punten voor je op een rijtje zodat je de juiste beslissing kunt maken.

Wat zijn de punten waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring?


Er zitten veel voordelen aan het kopen van een kwalitatief hoogwaardige boxspring. Zo zorgt het voor ultiem comfort en de juiste ondersteuning, heeft het een lange levensduur en is het een echte eye-catcher in je slaapkamer. En dit zijn maar een paar van de voordelen die een boxspring jou te bieden heeft (meer voordelen kun je onder andere hier terugvinden).


Nu je besloten hebt om een boxspring te gaan kopen, is het tijd om stil te staan bij aandachtspunten waar je de aanschaf op moet letten. Deze zijn als volgt:

1. Compleet geleverd


Een boxspring is een compleet slaapsysteem dat dient te bestaan uit een pocket geveerde onderbox en matrassen met pocketveren. Het is dus niet de bedoeling dat je nog extra bij moet betalen voor bijvoorbeeld een premium matras, de set zou geheel compleet moeten zijn.


Complete set


Wanneer je bij iBoxspring een boxspring koopt zal deze dan ook standaard bestaan uit orthopedische matrassen, een pocket geveerde onderbox, een hoofdbord, boxspring poten en in geval van een elektrische boxspring bestaat de set daarnaast ook uit draadloze afstandsbediening(en), motoren en matrasremmers. 


Tevens ontvang je nu bij zowel onze elektrische als ook onze vlakke boxsprings tijdelijk een gratis topmatras.


Let dus bij de aanschaf van een boxspring goed op dat de set compleet is zonder bijbetaling. 


2. Ligcomfort en lichaamsondersteuning


Het belangrijkste van een boxspring is natuurlijk om jouw lichaam voldoende comfort en ondersteuning te geven. Je moet comfortabel kunnen slapen en niet 's ochtends wakker worden met allerlei lichamelijke klachten. Verder wil je niet dat je wakker wordt van een beweeglijke slaappartner. Om deze reden is het belangrijk te kijken naar de eigenschappen van het matras van de boxspring oftewel, wat is het materiaal dat gebruikt is in het matras? 


Het materiaal van het matras


Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten of ben je gewoon opzoek naar de beste ondersteuning en ultiem slaapcomfort? Dan is een pocketgeveerd 7-zone matras met koud- en traagschuim ideaal.


De matrassen van onze boxsprings bestaan uit al deze eigenschappen en dit komt de ondersteuning ten goede. Zo komt dankzij de 7 zones jouw lichaam in de juiste houding te liggen. Het matras zakt namelijk meer in bij bijvoorbeeld de schouders en heupen. 


Vormend naar het lichaam


Tegelijkertijd vormt het matras zich dankzij het traagschuim naar jouw lichaam. Hierdoor zal je minder druk ervaren en heb je minder last meer van lichamelijke klachten. Ook helpen deze eigenschappen met het absorberen van bewegingen. Traagschuim vangt namelijk bewegingen op zodat je niet wakker wordt van je slaappartner.


Kortom, zijn comfort en ondersteuning belangrijk voor jou? Zorg er dan voor dat jouw matras aan bovenstaande eigenschappen voldoen.


Hardheid van het matras


Naast het materiaal, is het ook goed om te kijken naar de hardheid van een matras. Uit ons eigen onderzoek is gebleken dat verreweg de meeste mensen baat hebben bij een medium-firm matras. Dit is een matras die niet te hard, maar ook niet te hard. 


De matrassen van onze boxsprings zijn standaard uitgerust met een medium-firm matras. Mocht je toch behoefte hebben aan een zachter steviger matras dan kun je dat uiteraard aan ons doorgeven.


3. Vochtregulatie


Tijdens je slaap verlies je veel vocht. Het is daarom goed om te kijken naar de vochtregulatie van het matras.


Zoals eerder benoemd, bestaan onze matrassen uit koudschuim en pocketveren. Deze eigenschappen zorgen voor de juiste ventilatie en voeren vocht af. Hierdoor blijft je bed hygiënisch. Op deze manier hebben bacteriën minder de kans om zich te huisvesten op je matras.


4. Levensduur


Aangezien een boxspring kopen een investering is, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Dit hangt af van de mate van kwaliteit, maar ook van het onderhoud aan de boxspring.


Duurzame, hoogwaardige materialen


Onze boxsprings worden volledig in Nederland geproduceerd door vakspecialisten. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de beste materialen zoals bijvoorbeeld duurzaam hout en natuurlijke lijm. Dit zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van onze boxsprings. Zo gaan het hoofdbord, de box en het frame zo'n  20 jaar mee en bij matrassen en toppers kun je na 7 jaar beoordelen of ze nog goed zijn of dat ze aan vervanging toe zijn. 


Naast de mate van kwaliteit is ook het onderhoud een belangrijk puntje om de levensduur te verlengen. Onderhoudstips voor onze boxsprings kun je lezen in de hoe onderhoud je een boxspring blogpost.


6. Type boxspring


Ben je op zoek naar een boxspring die elektrisch verstelbaar is of zoek je juist een boxspring met opbergruimte? Bij iBoxspring heb je keuze uit zowel elektrische modellen, opbergboxsprings, maar ook vlakke én 1-persoons boxsprings. Al onze boxsprings kun je terugvinden op de categoriepagina.

 

5. Design 


De meeste mensen vinden het ook belangrijk dat de boxspring er mooi uitziet. Boxsprings zijn dankzij het hoofdbord een echte eye-catcher. Ga jij voor een boxspring met een modern design en bijpassend hoofdbord? Of houd je meer van klassiek en ga je voor een gecapitonneerd hoofdbord? 


Kleuren en stoffen


Natuurlijk zijn kleuren en stoffen ook belangrijk. Wil je een opvallende kleur zoals blauw of antraciet? Of wil je juist een lichte kleur beige? En qua stoffering, houd je van een (matt) velvet stof of vind je kunstleer beter passen in jouw slaapkamer? 


Er is bij ons gelukkig veel mogelijk, jij kunt zelf jouw droomboxspring ontwerpen. Twijfel je nog tussen kleuren en stoffen? Via deze pagina kun je gratis kleurstalen aanvragen.

6. Extra opties


Wil je je boxspring helemaal af maken? Dan is het handig als je keuze hebt uit uitbreidingsopties zoals bijpassende nachtkastjes, een voetbord of een TV-lift. Let hier dan ook op wanneer je een boxsping gaat aanschaffen. Alle extra opties die wij aanbieden vind je terug op de productpagina van jouw boxspring naar keuze.


7. Proefslapen


Je weet pas echt zeker of een boxspring jouw voldoende comfort en ondersteuning bieden wanneer je er daadwerkelijk op slaapt. Daarom is de mogelijkheid tot ploefslapen erg belangrijk. In de proefslaapperiode ga je dus letterlijk je bed uittesten door er op te gaan slapen. 


100 nachten proefslapen


Bij iBoxspring heb je 100 nachten de tijd om proef te slapen. Zo kun je vaststellen of de boxspring en het matras voldoen aan jouw wensen. Bevalt de boxspring toch niet? Dan komen wij je boxspring weer gratis ophalen en krijg jij je geld terug.

 

8. Service (montage en levering)


Ten slotte, kan service ook een rol spelen in het beslissingsproces bij het kopen van een boxspring. Word je goed geholpen? Kan ik altijd terecht met vragen? Is er sprake van gratis levering? En hoe zit het met de montage? Dit zijn belangrijke vragen die van belang zijn voor een goede service.


Bij iBoxspring.nl staat service voor op. Onze klantenservice specialisten proberen je altijd zo goed en snel mogelijk te woord. Ook wordt jouw boxspring gratis geleverd en volledig gratis gemonteerd, in zowel Nederland als in België. En heb je na levering toch nog vragen? Wij zullen je altijd met een grote glimlach te woord staan.

Conclusie: verschillende punten zijn van belang wanneer je een boxspring koopt


Wanneer je van plan bent om een boxspring aan te schaffen kun je de volgende punten meenemen in je besluit:

  • Compleet geleverd
  • Ligcomfort en lichaamsondersteuning
  • Vochtregulatie
  • Levensduur 
  • Design
  • Extra opties
  • Proefslapen
  • Service (montage en levering)

Ben je benieuwd geworden naar onze boxsprings? 

Ontdek onze collectie.

Gerelateerde blogposts: