Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

Ben je op zoek naar een nieuw bed of nieuwe boxspring maar weet je niet wat het verschil is tussen deze twee en ben je hier benieuwd naar? Ik leg jou graag de verschillen uit. Zo krijg je een duidelijk beeld en kun je de juiste keuze maken.

Wat is een boxspring?


Een boxspring is een compleet slaapsysteem, dat bestaat uit zowel een pocket geveerde onderbox als matrassen met pocketveren. De matrassen liggen bovenop de box en komen meestal ook nog met een topmatras voor extra comfort. Je hoeft dus niet zelf nog op zoek naar een goed matras omdat dit al standaard bij de boxspring set geleverd wordt.


Verder is de volledige box gestoffeerd met een luxe stoffering zoals inari of velvet. Bij iBoxspring heb je de keuze uit een elektrisch boxspring, een vlak model en een boxspring met opbergruimte. Tevens bieden wij ook 1-persoons boxsprings aan in vlakke en elektrische varianten.


Wist je trouwens dat boxsprings vroeger vooral alleen in (exclusieve) hotels te vinden waren? Gelukkig heb je tegenwoordig de mogelijkheid om dezelfde luxe en comfort thuis te ervaren. 

Wat is een bed en wat is hierbij het verschil met een boxspring?


Een normaal bed  bestaat enkel uit een los bedframe met lattenbodem en poten en komt vaak ook met een hoofdbord. Deze kan gestoffeerd zijn, maar je hebt ook houten en metalen bedden. Ten opzichte van een boxspring wordt een normaal bed vaak geleverd zonder matras en topmatras. Deze zal je dus zelf nog apart aan moeten schaffen. 

De voordelen van een boxspring

Standaard veel slaapcomfort


Een belangrijk verschil is dat een kwalitatief hoogwaardige boxspring altijd voor veel slaapcomfort zorgt terwijl dit bij een normaal bed afhangt van het matras.

Dankzij de pocketgeveerde matrassen met koudschuim en traagschuim wordt jouw lichaam optimaal ondersteund en komt jouw wervelkolom in de juiste houding te liggen. Hierdoor word je iedere dag heerlijk uitgerust wakker.


Gelijkmatige gewichtsverdeling


Ook zijn de matrassen van onze boxsprings ontworpen om jouw gewicht gelijkmatig te verdelen over het matras. Dit werkt drukverlagend en biedt jouw lichaam veel comfort. Hierbij maakt het niet uit of je nou op je buik, rug of zij slaapt. De matrassen bieden namelijk voor alle soorten slapers comfort. Eventuele rug-, nek en schouderklachten zijn vanaf nu verleden tijd.


Goede ventilatie


Weer een ander verschil: wanneer je bij ons een boxspring aanschaft, zal je merken dat je veel minder last hebt van nachtzweten. Dit komt door de goede ventilatie en warmtecirculatie van de koudschuim matrassen met pocketveren waarbij het vocht wordt afgevoerd. Zo zal je minder of zelfs geen last meer hebben van 's nachts bezweet wakker worden en kun je dus lekker fijn doorslapen.


Instellen naar jouw voorkeur


Dit voordeel is van toepassing op onze elektrische boxsprings. Deze kun je volledig elektrisch verstellen bij zowel het hoofdeinde als het voeteneinde. Zo stel je de boxspring in zodat jij zo comfortabel mogelijk ligt.


Het elektrische verstelbare onderdeel is tevens super handig als je nog even een boekje wilt lezen en dus rechtop in bed wilt gaan zitten. Of als je bijvoorbeeld een filmpje in bed wilt gaan kijken op je luie zondag. 


Makkelijker in- en uitstappen


Nog een belangrijk verschil zit hem in het in- en uitstappen. Dankzij de combinatie van de box en het dikke matras is een boxspring namelijk een stuk hoger dan een normaal bed. Hierdoor is in- en uit bed stappen een stuk eenvoudiger. 


Bij onze Luxury Collection boxsprings worden standaard poten van 6 cm geleverd. Wil je liever hogere poten? Dan kun je poten van 12 cm selecteren. Hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken tijdens het bestelproces.


Veel mogelijkheden tot uitbreiding


In tegenstelling tot een normaal bed, is een boxspring gemakkelijk uit te breiden met verschillende opties. Zo heb je bij ons de mogelijkheid om jouw boxspring uit te breiden met een voetbord, voetbord met tv-lift, nachtkastje(s) en een dekenkist. Je kunt dus geheel naar wens jouw eigen droomboxspring samenstellen. 


Luxe uitstraling


Ten slotte, straalt een boxspring meer luxe uit dan een normaal bed. Dit komt met name door de luxe stoffering en het handgemaakte hoofdbord in dezelfde stof. Dit geeft jouw slaapkamer een hotel chique look en is dus een echte upgrade van je slaapkamer! 

Het belang van een pocket geveerde onderbox


Maar er is niet enkel onderscheid tussen boxsprings en bedden, ook tussen boxsprings onderling is er veel verschil. Een belangrijk verschil tussen een boxspring van hoogwaardige kwaliteit ten opzichte van een boxspring van mindere kwaliteit is de onderbox.


Bij boxsprings van mindere kwaliteit wordt er vaak bespaard op materialen en is de onderbox daarom vaak enkel een gestoffeerde houten onderbox, hierdoor zal je weinig ondersteuning en comfort ervaren.


Onze boxsprings daarentegen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn voorzien van gestoffeerde én geveerde onderboxen met evenveel pocketveren als het matras daarboven. Dit zorgt voor maximaal comfort en ondersteuning. Zo ga je een heerlijke nachtrust tegemoet.

Conclusie: waarom je liever voor een boxspring gaat


Concluderend kun je zeggen dat een normaal bed meestal enkel bestaat uit een los bedframe met lattenbodem, poten en een los hoofdbord. Terwijl een boxspring een compleet slaapsysteem is met zowel een pocket geveerde onderbox en matrassen met pocketveren. Een aanzienlijk verschil dus.


Daarnaast bieden onze boxsprings de volgende voordelen:


- Optimale ondersteuning & comfort

- Gelijkmatige gewichtsverdeling

- Uitstekende ventilatie

- Instellen naar wens (elektrische boxsprings)

- Gemakkelijk in- en uitstappen

- Uitbreidingsmogelijkheden

- Luxe uitstraling

Wil je zelf het verschil ervaren? Ontdek onze collectie boxsprings. 


Je hebt bij ons altijd recht op 100 nachten proefslapen. Zo heb je alle tijd om jouw nieuwe boxspring uit te proberen.

×
Liquid error: Could not find asset snippets/cleanb-js.liquid