Hoe onderhoud je een boxspring?

Heb je net een nieuwe boxspring aangeschaft of ben je van plan om er een aan te schaffen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juiste onderhoudtips zodat je zo lang mogelijk van jouw boxspring kunt gaan genieten. We verliezen tijdens de slaap namelijk zo'n kwart tot zelfs een halve liter vocht en dit vormt een bron van bacteriën. 


In deze blogpost geef ik je de nodige tips op het gebied van onderhoud van je boxspring zodat je het maximale uit de levensduur van je bed kunt halen.

Onderhoud boxspring


Hoewel de stoffering van al onze boxsprings water- en vuilafstotend is, raden we je aan om je boxspring eens per week schoon te maken. Dit kun je doen door stof te zuigen met de opzetborstel van je stofzuiger onder, op en tussen de boxspring bij de randen. Zo krijgen eventuele stofjes, haren en ander rondslingerend vuil geen schijn van kans.


Heb je last van hardnekkigere vlekken? Maak dan gebruik van een schoonmaakmiddel op waterbasis voor textiel onderhoud. Ook zijn er speciale textielreinigers te koop die je kunt gebruiken voor het onderhoud van je boxspring. Volg voor gebruik de aanwijzingen van het schoonmaakmiddel. 


Luchten van je slaapkamer


Ook raden wij aan om je slaapkamer af en toe te luchten bijvoorbeeld door in de ochtend een raampje open te zetten. Hierdoor stroomt lucht naar binnen waardoor je slaapkamer niet alleen fris ruikt, maar ook je boxspring goed kan luchten.


Onderhoud matras


In je slaap transpireer je veel. Gelukkig zijn de matrassen van onze boxsprings in staat om het vocht zoveel mogelijk af te voeren. Om je matras nóg beter te beschermen is het verstandig om een molton en een hoeslaken aan te schaffen. 


Het gebruik van de molton


Molton is materiaal van een sterk absorberend vermogen dat goed vocht opneemt. De molton plaats je over de topper (of als je een boxspring met opbergruimte hebt over het matras). Over de molton plaats je dan weer een hoeslaken. Zo bescherm je je matras goed tegen vocht en vuil.


Onderhoud van je beddengoed


Op je matras heb je verder natuurlijk je beddengoed liggen. Het is verstandig om dit 's ochtends open te slaan en bij het voeteneinde neer te leggen zodat je boxspring goed kan luchten. Ook raden wij aan om je beddengoed (je hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen) eens per week te wassen op de hand of in de wasmachine. Voor de molton zijn twee wasbeurten per maand voldoende voor een goed onderhoud.


Onderhoud hoofdbord


De hoofdborden van onze boxsprings zijn gelukkig ook eenvoudig schoon te maken en hebben geen ander onderhoud nodig. Je kunt het hoofdbord afnemen met een vochtige doek. 


Heb je veel last van stofjes in de slaapkamer? Dan kun je ook een kledingroller gebruiken of voorzichtig met de opzetborstel van je stofzuiger de pluisjes wegzuigen.


Onderhoud elektrische boxspring


Heb je een elektrische boxspring? Dan verdient je verstelbare bodem ook de juiste onderhoud. Zo is het verstandig om beter niet op je boxspring te gaan liggen wanneer je hem verstelt om overbelasting te voorkomen. 


Ook kun je de scharnieren van je elektrische boxspring insmeren met een kleine hoeveelheid siliconenspray. Dit helpt goed tegen piepen of kraken.

Conclusie: het belang van goed onderhoud voor de levensduur van je boxspring


Het regelmatig schoonmaken van je boxspring, matras en hoofdbord is een vrij eenvoudig klusje maar zal ervoor zorgen dat er minder vocht, stof en ander vuil in je boxspring trekt. 


Naast het reguliere onderhoud, is het hebben van een molton en een hoeslaken ook belangrijk om de levensduur van je boxspring te verlengen zodat je er nog vele jaren plezier aan kunt hebben. Heb je een elektrische boxspring? Dan doe je er goed aan om niet op te boxspring te gaan liggen tijdens het verstellen.


Als je je houdt aan deze tips op het gebied van onderhoud, heb je een grotere kans dat je boxspring langer meegaat. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn onze boxsprings zeer makkelijk te onderhouden. Ben je benieuwd geworden naar onze boxsprings? 

Ontdek hier de collectie. 


Je hebt bij onze boxsprings standaard recht op een framebreuk garantie van 15 jaar. Daarnaast zit er 10 jaar volledige garantie op de boxsprings.

Gerelateerde blogposts: