welke maat boxspring bed blogpost

Welke maat boxspring past het beste bij mij?

Een 1-persoons, 2-persoons boxspring of toch een twijfelaar? Er zijn veel boxspring maten en dat maakt het kiezen er niet gemakkelijker op.


Ben je aan het kijken naar een nieuwe boxspring maar weet je nog niet zeker voor welke maat boxspring je moet gaan? Let dan goed op onderstaande punten. Zo ben je er zeker van dat je de juiste boxspring maat aanschaft.

Welke maten boxsprings zijn er?


Voordat we ingaan op belangrijkheden waar je op moet letten bij het kiezen van jouw gewenste maat boxspring, is het goed om te weten welke boxspring maten er allemaal zijn.


Lengtematen


Gingen de meeste boxsprings vroeger niet verder dan een lengte van 200 cm, heb je tegenwoordig gelukkig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een boxspring van 210 cm lang of zelfs een van 220 cm. Bij iBoxspring leveren wij onze 1-persoons en 2-persoons boxsprings in deze 3 lengtematen. Er is dus ook zat keus voor de wat langere slapers onder ons en voor de slapers die gewoon houden van een mooi grote maat boxspring. 


Breedtematen

 

Voor de breedtematen heb je voor de 2-persoons boxsprings bij ons de keuze uit 140, 160, 180 en 200 cm breed. En voor onze 1-persoons modellen heb je 

de keuze uit een breedte van 80 of 90 cm als maat boxspring. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste maat boxspring?


De volgende punten zijn belangrijk om mee te nemen in je besluit om de juiste maat boxspring te kunnen kiezen:


Lichaamslengte langste slaper


Ga uit van de lengte van de langste slaper. Wij adviseren om hier 15-20 cm aan toe te voegen. Is de langste slaper bijvoorbeeld 180 cm? Dan is een boxspring met de standaard lengte van 200 cm een uitstekende keuze.


Lichaamspostuur


Naast de lichaamslengte, is ook je postuur en je gewicht van belang. Ben je iets breder gebouwd en ga je voor een 2-persoons boxspring? Kies dan voor een breedtemaat van 180 of 200 cm. Voor een 1-persoons boxspring raden wij dan de 90 cm maat boxspring of de twijfelaar van 140 cm aan.


1-persoons boxspring of 2-persoons boxspring?


Slaap je alleen? Dan heb je de keuze uit een 1-persoons boxspring van 80 of 90 cm breed, maar je kunt ook voor een 2-persoons boxspring gaan van 140 cm voor extra ruimte. Deze maat boxspring noemen we een twijfelaar en valt tussen een 1-persoons en 2-persoons boxspring in.


Persoonlijke voorkeur


Beweeg jij of beweegt jouw partner vaak ‘s nachts en wordt de ander daar wakker van? Ga dan liever voor een boxspring maat van 180 of 200 cm breed. Zo zal je niet te dicht bij je slaappartner liggen.


Een ander belangrijk punt is hoeveel waarde die je hecht aan de grootte van de boxspring. Wil je een royale boxspring die het middelpunt wordt van je slaapkamer? Ga dan voor een maat boxspring van 180 x 200 cm of bijvoorbeeld 200 x 200 cm. Wil je het liever een wat ingetogenere uitstraling? Kies dan voor een kleinere maat boxspring.


Grootte van de slaapkamer


Denk bij het uitkiezen van de maat van jouw boxspring altijd na over de plek waar de boxspring komt te staan. Wat zijn de afmetingen van de slaapkamer? Staan er nog andere meubels? Zorg in ieder geval altijd voor voldoende ruimte rond het bed zodat je makkelijk kunt in- en uitstappen. 


Heb je weinig ruimte? Ga dan voor 140 of 160 cm breed. Je ligt dan lekker knus samen. Indien je alleen slaapt dan kun je kiezen voor een maat boxspring van 80 cm breed. Dit is onze kleinste breedtemaat. 


Boxspring met opbergruimte


Tip: heb je weinig ruimte maar wil je zo optimaal mogelijk gebruik maken van de ruimte van de slaapkamer? Kijk dan eens voor een boxspring met opbergruimte. Hier kun je gemakkelijk je linnengoed, extra kussens of andere spullen in kwijt. Handig dus voor een kleine kamer of als je behoefte hebt aan meer bergruimte.


De meest verkochte maat boxspring


Vind je het nog steeds lastig om te kiezen? De boxspring maat 180 cm lang x 200 cm breed is de meest verkochte maat voor 2-persoons boxsprings. Voor 1-persoons boxsprings is dit de 90 x 200 cm maat boxspring. Let op, onze maten zijn altijd weergegeven in breedte x de lengte uitgedrukt in centimeters.  


Staat jouw maat boxspring er niet tussen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Conclusie: de juiste maat boxspring aan de hand van jouw voorkeuren


Er zijn een aantal factoren die meespelen om te bepalen welke maat boxspring het beste bij jou past. Zo is het belangrijk om rekening te houden met je lichaamslengte en lichaamspostuur, jouw persoonlijke voorkeuren. Ook houd je uiteraard rekening met de grootte van je kamer.


Kom je er nog niet uit? De 180 x 200 cm is de best verkochte 2-persoons boxspring maat en voor de 1-persoons boxspring is dat de 90 x 200 cm maat boxspring. Hiermee zit je dus altijd goed.

Op zoek naar de perfecte maat boxspring voor jouw lengte en postuur? 

Ontdek onze collectie. 

Gerelateerde blogposts:


Tags:
10 tips om je kleine slaapkamer in te richten

Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?