De voordelen van een 7-zone matras

Stel je voor dat je op een matras ligt die jouw lichaam de optimale nachtrust bezorgd? Die je helpt met je gewrichtsklachten en ervoor zorgt dat je lichaam in de juiste houding komt te liggen. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder om in deze blogpost alle voordelen van onze 7-zone matrassen te ontdekken.

Wat is een 7-zone matras?


Een 7-zone matras is een matras dat bestaat uit verschillende zones. Hierbij biedt iedere zone van het matras optimale ondersteuning aan een lichaamsdeel zodat het lichaam in de juiste houding komt te liggen. 


De 7-zone matrassen bestaan uit de volgende comfortzones: 2 zones bij het hoofd en de nek, 2 schouders zones, 2 bij het taille gebied en 1 zone bij het gebied rondom de heupen.  


Een combinatie van hoogwaardige materialen


Comfortzone matrassen bevatten vaak pocketveren, traagschuim en/of koudschuim. Je hebt veelal 5-comfortzones matrassen en 7-zone matrassen. Een matras met 7 comfortzones biedt nog meer ondersteuning aan je lichaam dan een 5-zone matras. 


Bij iBoxspring bestaan de matrassen van onze boxsprings dan ook enkel uit 7 comfortzones. Daarnaast zijn al onze 7-zone matrassen voorzien van de juiste hoeveelheid pocketveren, hoogwaardig traagschuim en koudschuim om zo een superieure kwaliteit (en dus nachtrust) te garanderen.

Wat zijn de voordelen van een 7-zone matras?


Een 7-zone matras biedt jou de volgende voordelen:


Minder last van lichamelijke klachten


Dankzij een 7-zone traagschuim matras zal je minder last hebben van lichamelijke klachten. Dit komt omdat het matras is opgedeeld in 7 verschillende zones. Elke zone biedt de juiste mate van comfort. Zo zijn de heup- en schouderzones zachter dan de de andere zones. Dit is belangrijk voor de juiste slaaphouding en zorgt ervoor dat jouw lichaam op de juiste manier ondersteund wordt. Het is dan ook geen wonder dat veel van onze klanten aangeven dat hun rug-, nek- en schouderklachten enorm zijn afgenomen of zelfs helemaal zijn verdwenen dankzij het matras(!)


Een 7-zone matras is vooral erg belangrijk voor mensen met (lage) rugpijn omdat ervoor zorgt dat het lichaam in de juiste houding ligt. Maar ook wanneer je geen last van je gewrichten hebt zal je het comfort van de matrassen goed gaan ervaren.


Geschikt voor alle slaapposities


Een 7-zone matras is uitermate geschikt voor alle slaaphoudingen dankzij het karakter van het materiaal dat jouw lichaamsgewicht evenredig verdeeld over het matras. Of je nu graag op je buik, je rug of op je zij slaapt het matras biedt de juiste ondersteuning en comfort voor elke slaappositie. 


Vooral voor zijslapers is dit type matras zeker aan te raden omdat je schouders dankzij deze ondersteuning verder in het matras kunnen zakken dan de zij. Dit is van groot belang omdat je rug zo in een natuurlijke houding komt te liggen.

Zorgt voor een goede nachtrust


Een mooi voordeel van de juiste ondersteuning is dat je lekker kunt gaan genieten van een optimale nachtrust waarbij  je uitgerust en zonder gewrichtsklachten wakker kunt worden. Je hebt dus standaard veel slaapcomfort dankzij de 7 comfortzones

Conclusie: 7-zone matras voor de juiste slaaphouding


Bij iBoxspring zijn de boxsprings uitgerust met 7-zone matrassen. Dit type matras zorgt voor de juiste slaaphouding en is geschikte voor alle slapers. Met name mensen met rugklachten en zijslapers kunnen veel baat hebben bij de 7 comfortzones, maar ook voor mensen zonder deze klachten of die in een andere slaaphouding liggen, bieden de comfortzones uiteraard de nodige ondersteuning waardoor je een goede nachtrust tegemoet zal gaan.

Benieuwd geworden naar onze boxsprings met orthopedische 7-zone matrassen? 

Ontdek onze collectie. 


Gerelateerde blogposts: