De voordelen van een 7-zone matras

Stel je voor dat je op een matras ligt die jouw lichaam de optimale nachtrust bezorgd? Die je helpt met je gewrichtsklachten en ervoor zorgt dat je lichaam in de juiste houding komt te liggen. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder om alle voordelen van de 7-zone matrassen.

Wat is een 7-zone matras?


Een comfortzone matras is een matras dat bestaat uit verschillende zones. Hierbij biedt iedere zone van het matras optimale ondersteuning aan een lichaamsdeel zodat het lichaam in de juiste houding komt te liggen. De 7-zone matrassen bestaan uit de volgende comfortzones: 2 zones bij het hoofd en de nek, 2 schouders zones, 2 bij het taille gebied en 1 zone bij het gebied rondom de heupen.  


Comfortzone matrassen bevatten vaak pocketveren traagschuim en/of koudschuim. Je hebt veelal 5-comfortzones matrassen en 7-zone matrassen. Een matras met 7 comfortzones biedt nog meer ondersteuning aan je lichaam dan een 5-zone matras. Bij iBoxspring bestaan de matrassen van onze boxsprings dan ook enkel uit 7 comfortzones. 

Waarom zou ik kiezen voor een 7-zone matras?


Een 7-zone matras biedt de volgende voordelen:


Minder last van lichamelijke klachten


Dankzij een 7-zone matras zal je minder last hebben van lichamelijke klachten. Dit komt omdat het matras ervoor zorgt dat jouw wervelkolom op de juiste manier ondersteund wordt zodat het in een rechte houding komt te liggen. Zo zakt het matras op bepaalde plekken zoals de schouders en heupen meer in dan op andere plekken. Hierdoor zal je minder druk gaan ervaren. Het is dan ook geen wonder dat veel van onze klanten aangeven dat hun rug-, nek- en schouderklachten enorm zijn afgenomen of zelfs helemaal zijn verdwenen dankzij het matras(!)


De 7 zones in de matrassen zijn vooral erg belangrijk voor mensen met rugpijn vanwege het drukverlagende effect. Maar ook wanneer je geen last van je gewrichten hebt zal je het comfort van de matrassen goed ervaren.


Geschikt voor alle slaapposities


Een 7-zone matras is uitermate geschikt voor alle slaaphoudingen dankzij het karakter van het materiaal dat jouw lichaamsgewicht evenredig verdeeld over het matras. Of je nu graag op je buik, je rug of op je zij slaapt het matras biedt de juiste ondersteuning en comfort voor alle slaapposities. 


Vooral voor zijslapers is dit type matras zeker aan te raden omdat je schouders dankzij deze ondersteuning verder in het matras kunnen zakken dan de zij. Dit is van groot belang omdat je rug zo in een natuurlijke houding komt te liggen.

Zorgt voor een goede nachtrust


Een mooi voordeel van de juiste ondersteuning is dat je lekker kunt gaan genieten van een optimale nachtrust waarbij je uitgerust en zonder gewrichtsklachten wakker kunt worden. Je hebt dus standaard veel slaapcomfort dankzij de 7 comfortzones

Conclusie: 7-zone matras voor de juiste slaaphouding


Bij iBoxspring zijn de boxsprings uitgerust met 7-zone matrassen. Dit type matrassen zorgen voor de juiste slaaphouding en zijn geschikte voor alle type slapers. Met name mensen met rugklachten en zijslapers kunnen veel baat hebben bij de 7 comfortzones, maar ook voor mensen zonder deze klachten bieden de comfortzones uiteraard de nodige ondersteuning.

Benieuwd geworden naar onze boxsprings met 7-zone matrassen? Ontdek onze collectie. 

×
Liquid error: Could not find asset snippets/cleanb-js.liquid