De voordelen van een pocketvering matras

Een pocketvering matras. Je hebt de term vast weleens voorbij zien komen. Matrassen die pocketveren bevatten zijn namelijk al jaren één van de best verkochte type matrassen in Nederland en België. En dat is zeker niet onlogisch gezien de voordelen die dit type matras te bieden heeft.  


Hoog tijd dus om eens te kijken naar deze voordelen en vast te stellen wat een pocketvering matras precies is, én wat een goed matras nou onderscheidt van andere matrassen.

Wat is een pocketvering matras?


Een pocketvering matras is een matras die pocketveren bevat. Pocketveren zijn spiraalvormige veren die afzonderlijk van elkaar verpakt zijn. Hierdoor kunnen de veren onafhankelijk van elkaar bewegen zodra er tegendruk ontstaat. Dit zorgt voor de juiste dosis ondersteuning voor je lichaam.


De beste pocketveren


Pocketveren zijn er in vele soorten en maten. Bij iBoxspring maken we alleen gebruik van de beste pocketveren in onze matrassen: deze zijn thermisch gehard en 7-slags. Dit betekent dat de pocketveren tijdens productie een warmtebehandeling hebben ondergaan zodat de veren na de lichaamsbelasting weer terug kunnen keren in hun oorspronkelijke vorm. 


Versterkend effect


De 7 slagen versterken dit effect nog eens: er zijn 7 draaiingen verwerkt in iedere pocketveer waardoor de individuele veerkracht vergroot wordt.


De hoeveelheid pocketveren


Naast het materiaal en de daarbij behorende kwaliteit, is het ook belangrijk om te weten hoeveel pockets er verwerkt zijn in een matras, dit heeft namelijk effect op de mate van ondersteuning. Hoe meer pocketveren per m2, hoe beter het gewicht over het matras wordt verdeeld oftewel hoe beter je lichaam ondersteund wordt.


Een goed pocketvering matras heeft minimaal 300 pocketveren per m2 en de beste matrassen hebben er 1000 per m2. Bij iBoxspring bevatten de matrassen van onze boxsprings dan ook minstens 750 pocketveren per m2. Het aantal pocketveren heeft verder geen invloed op de hardheid van een matras.


De eigenschappen van een hoge kwaliteit matras


Om de beste kwaliteit matrassen te garanderen, zijn bij iBoxspring de pocketveren één van de kenmerkende matraseigenschappen. 


Pocketveren, koudschuim én traagschuim


Naast pocketveren bevatten onze orthopedische 7-zone matrassen namelijk ook koudschuim en traagschuim. Door de juiste combinatie van verschillende hoogwaardige materialen zijn de matrassen van onze boxsprings van superieure kwaliteit en bevatten ze de hoogste mate van comfort. 


De pocketveren zijn dus niet de enige eigenschap waar onze matrassen uit bestaan, maar deze bevinden zich dus in de matrassen en zijn afgedekt met traag- en koudschuim. Hierdoor zal je de pocketveren nooit voelen, maar ervaar je er wel de voordelen van.

De voordelen van een pocketvering matras


De volgende voordelen maken het pocketvering matras zo aantrekkelijk:


Veel comfort en de juiste ondersteuning


Onze orthopedische matrassen hebben 7 verschillende comfortzones met pocketveren die afzonderlijk van elkaar verpakt zijn. Dit zorgt ervoor dat naast je rug ook jouw schouders, heupen en benen op de juiste ondersteuning krijgen. Je lichaamsgewicht wordt als het ware per zone optimaal verdeeld. Het resultaat is dat je goed en comfortabel slaapt. Bovendien zal je wakker worden zonder stijfheid.


Uitstekende ventilatie


Een pocketvering matras heeft een uitstekende ventilatie. Dit komt door de holle kern die het mogelijk maakt dat het matras optimaal kan luchten. Dankzij het ventilerend vermogen is het matras uitermate geschikt voor mensen die het snel warm hebben en 's nachts veel zweten. 


Hygiënisch en dus duurzaam


Dankzij het ventilerend vermogen is het matras trouwens super hygiënisch. Vocht maakt namelijk geen schijn van kans. Je matras zal beter schoon blijven en dus langer meegaan.


Minder last van kuilvorming


Dankzij het metalen materiaal van de veren zal je minder snel last hebben van kuilvorming bij een pocketvering matras. Kuilvorming ontstaat wanneer er na verloop van tijd vermindering in de weerstand van het gebruikte materiaal plaatsvindt. Dit staat ook wel bekend als materiaalmoeheid. 


Minder gevoelig voor materiaalmoeheid


Metalen materialen in matrassen zijn over het algemeen veel minder gevoelig voor materiaalmoeheid dan andere materialen. Hierdoor zal je matras minder snel kuilvorming krijgen en gaat het dus een stuk langer mee. Zo kun jij dus voor nog een lange tijd heerlijk comfortabel slapen op je matras.

Conclusie: de eigenschappen en voordelen van een hoge kwaliteit pocketvering matras


Er zijn verschillende soorten pocketveren in matrassen verkrijgbaar. De beste pocketveren zijn thermisch gehard en 7-slags. Dit soort pocketveren hebben een grote individuele veerkracht waardoor het matras gemakkelijk terug kan keren naar de oorspronkelijke vorm. Ook de hoeveelheid pocketveren zijn belangrijk, dit heeft namelijk invloed op de mate van comfort. 


Bij iBoxspring zijn de pocketveren in onze matrassen thermisch gehard en 7-slags. Tevens bevatten de boxsprings minstens 750 pockets per m2. Mede dankzij deze eigenschappen kunnen wij hoogwaardige matrassen aanbieden met optimaal comfort


Naast veel comfort biedt een hoge kwaliteit pocketvering matras ook de volgende voordelen:

- Hoge mate van lichaamsondersteuning

- Goede ventilatie

- Hygiënisch en dus duurzaam

- Minder kuilvorming 

Elke nacht comfortabel slapen en uitgerust wakker worden?

Ontdek onze boxsprings. 


Je hebt bij iBoxspring altijd recht op 100 nachten proefslapen. Zo heb je genoeg tijd om het matras goed uit te testen.

Gerelateerde blogposts: