De voordelen van Nederlands vakmanschap

Boxsprings zijn tegenwoordig enorm populair. Je vindt ze in allerlei soorten en maten en ze worden veelal overal ter wereld geproduceerd.


Onze boxsprings worden met trots in Nederland geproduceerd en daar zitten veel voordelen aan. Niet alleen in de gegarandeerde kwaliteit, maar ook in aspecten zoals de prijs en de levertijd. Ik vertel jou daarom graag meer over de voordelen van Nederlands vakmanschap van iBoxspring in deze blogpost.

Gegarandeerde hoogwaardige kwaliteit

 

Doordat onze boxsprings in Nederland gefabriceerd zijn, kunnen wij een hoge kwaliteit waarborgen. Door eigen fabrieken in Nederland hebben wij namelijk de volledige controle over het gehele productieproces en kunnen we er daarom voor zorgen dat  alles verloopt volgens procedure en voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen.


Langere levensduur


Ook wordt er in het productieproces op nauwkeurige wijze gewerkt met de beste kwaliteit duurzame materialen. Dit zorgt voor een lange levensduur. Zo kun je wel 20 jaar lang plezier hebben van jouw boxspring.


Garantie


En mocht er onverhoopt toch iets misgaan? Dan profiteer je van 10 jaar volledige garantie op boxsprings uit de Luxury Collection en 5 jaar volledige garantie op boxsprings uit de Smart Collection en Smart Budget Collection. Inclusief de motoren (bij elektrische boxsprings). Zo kun je dus altijd met een gerust hart gaan slapen.


Handmatige productie door vakspecialisten


Onze boxsprings worden met de hand gefabriceerd door echte vakspecialisten. Dit ambacht zie je erg goed terug in de details, zoals bij het handgemaakte hoofdbord en in de algehele afwerking. Echt Nederlands vakmanschap dus.


Iedere afdeling een eigen specialisme


Wist je dat iedere afdeling zijn eigen specialisme heeft? Zo is er bijvoorbeeld een confectieafdeling maar ook een stoffeerafdeling. De productie van de boxsprings is namelijk een erg secuur en nauwkeurig proces. Daarom zijn alle handelingen netjes afgebakend zodat iedere specialist zich alleen bezig kan houden met het onderdeel waarin hij of zij gespecialiseerd is. 


Uitgebreide keuring


Tevens ondergaat iedere boxspring een strenge, uitgebreide keuring om er zeker van te zijn dat de boxspring 100% perfect is voordat deze bij jou thuis afgeleverd wordt.


Kortere levertijden


Aangezien de productie van onze boxsprings in Nederland plaatsvindt en volledig in eigen handen is, kunnen wij een korte levertijd garanderen. Je hebt bij ons namelijk niet te maken met allerlei tussenschakels in de keten en dus onnodig lange levertijden. We bezorgen dan ook rechtstreeks vanuit de fabriek bij jou aan huis.


Bij iBoxspring kun je uitgaan van een levertijd van 2 tot 4 weken. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Je kunt dus al snel van jouw nieuwe boxspring gaan genieten.


Lagere transportkosten


De containerprijzen zijn de afgelopen jaren in recordtijd flink gestegen en dat heeft bij veel bedrijven geleid tot flinke stijging in de verkoopprijzen. Maar niet bij iBoxspring.


Nog een mooi voordeel dankzij Nederlands vakmanschap: doordat de productie van onze boxsprings in Nederland plaatsvindt, merk je niets van de stijgende transportprijzen. 


We kunnen onze productiekosten dus laag houden ten opzichte van onze concurrenten en dat scheelt voor jou in de portemonnee.


Nederlands vakmanschap zorgt voor meer flexibiliteit


Heb je jouw nieuwe boxspring ontvangen maar past bijvoorbeeld het hoofdbord niet? Of wil je toch nog iets toevoegen aan je bestelling? Geen probleem. Doordat wij ''om de hoek'' zitten, kunnen we gemakkelijker en sneller schakelen. Als bijvoorbeeld het hoofdbord niet past, kan deze achteraf (tegen een kleine vergoeding) nog aangepast worden. Je hoeft dus niet lang te wachten op eventuele aanpassingen aan jouw boxspring. 


Van te voren bestellen


Ook is het zo dat je al van te voren jouw boxspring bij ons kunt bestellen. Dit kan tot wel 6 maanden vooruit.  


Mocht je iets willen aanpassen aan jouw bestelling of heb je andere vragen hierover? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.


Duurzaamheid


Ten slotte, maar zeer zeker ook erg belangrijk, is het feit dat Nederlands vakmanschap beter is voor het milieu en de mens. Zo hoeven de boxsprings en bijpassende accessoires maar kort vervoerd te worden, wat voor minder transportuitstoot zorgt.


Goede arbeidsomstandigheden


Tegelijkertijd kunnen we goede arbeidsomstandigheden waarborgen voor onze vakspecialisten en andere medewerkers. Zo werken we in een veilige, prettige werkomgeving met een goed en eerlijk salaris. Waarbij er uiteraard uitgegaan wordt van de Nederlandse wet- en regelgeving.


Duurzame materialen, minder uitstoot


Ook kunnen wij dankzij productieproces in eigen land garanderen dat er enkel gewerkt wordt met duurzame materialen wat minder uitstoot in het milieu veroorzaakt. Zo wordt er bij de productie van onze boxsprings met opbergruimte alleen gewerkt met Bio-Based Hot Melt technologie in plaats van chemische lijm. Dit type lijm bestaat voor 70% uit natuurlijke grondstoffen en is dus minder schadelijk voor het milieu.


Beter voor de werkgelegenheid


Tot slot, is het uiteraard beter voor de Nederlandse werkgelegenheid dat we in eigen land produceren. We creëren bij iBoxspring veel banen voor de verschillende afdelingen en daar zijn we eigenlijk best wel een beetje trots op. 

Conclusie: Nederlands vakmanschap, alleen maar voordelen

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er heel wat voordelen aan Nederlands vakmanschap, namelijk:


- Hoogwaardige kwaliteit

- Lange levensduur

- Handmatige productie

- Eigen specialisatie per afdeling

- Korte levertijden

- Lage transportkosten

- Meer flexibiliteit 

- Draagt bij aan duurzaamheid


Wij zijn dan ook met recht erg trots op het feit dat onze boxsprings in Nederland geproduceerd worden.

Meer te weten komen over onze Nederlandse boxsprings? 

Ontdek onze collectie.

Gerelateerde blogposts: