De voordelen van een elektrische boxspring

De boxspring zien we al een aantal jaar in veel slaapkamers terugkomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. De boxspring wordt namelijk door velen ervaren als een extra comfortabel bed. Maar wist je dat onze boxsprings ook als elektrische varianten verkrijgbaar zijn? 


In deze blogpost vertel ik jou graag meer over onze elektrische boxsprings en de vele voordelen die dit type boxspring jou te bieden heeft.

Wat is een elektrische boxspring?


Een elektrische boxspring heeft alle eigenschappen van een normale boxspring, maar is verstelbaar en kan op deze manier in verschillende standen ingesteld worden. 


Bij een elektrische boxspring zit in de onderste plint van de bodem de motor verstopt. Bovenop die plint leunt dan de bodem (pocket geveerd). Deze bodem is voorzien van een verstelbaar systeem en wordt dus aangestuurd door de motor. 


Elektrisch verstelbaar


Onze elektrische boxsprings zijn verstelbaar bij het zowel het hoofd- als het voeteneinde met behulp van de afstandsbediening, uiteraard gebeurt dit geruisloos.


Draadloze afstandsbedieningen


Voor de afstandsbedieningen heb je de keuze uit een draadloze of een bedrade variant. Je ontvangt bij onze 2-persoons boxsprings standaard 2 afstandsbedieningen zodat je iedere zijde afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Zo kun je gemakkelijk wat hoger of lager liggen dan je slaappartner als dat voor jou comfortabeler is.


Liever synchroon bedienen? Je kunt beide zijden ook eenvoudig bedienen met 1 afstandsbediening. Na gebruik berg je de afstandsbediening(en) op in de daarvoor bestemde opbergvakken. Deze bevinden zich aan de zijkant van onze boxsprings waardoor het geheel een strakke uitstraling krijgt. 


Ingebouwde ledverlichting


Ook handig: onze afstandsbedieningen bevatten toetsen met ingebouwde ledverlichting. Zo kun je in het donker uit bed stappen zonder dat je struikelt.

1-persoons elektrische boxsprings


Naast de 2-persoons boxsprings bieden wij ook elektrische 1-persoons boxsprings aan. 


Onze iElite, iPure en iElegant modellen zijn ook verkrijgbaar als 1-persoons variant. Je hebt hierbij, net zoals bij onze 2-persoons boxsprings, keuze uit verschillende maten.

De voordelen van een elektrische boxspring

Er zijn vele voordelen verbonden aan een elektrische boxsprings. Hieronder zetten wij de belangrijkste voor jou op een rijtje.

Optimaal comfort voor jouw lichaam


Je kunt de elektrische boxspring geheel instellen naar wens. Zo kan je het hoofd- en voeteneinde omhoog verstellen zodat je nog beter en comfortabeler ligt. Dit kan zowel afzonderlijk als in zijn geheel (door zowel het hoofd- als voeteneinde te verstellen). Zo creëer je optimaal comfort en ondersteuning voor jouw lichaam.


Let op, onze boxsprings zijn in zijn geheel te verstellen maar het zijn geen hoog-laag bedden. 


Goed voor rug-, nek- en schouderklachten en andere klachten


Indien je last hebt van bijvoorbeeld rugpijn, kan een elektrische boxspring verlichting bieden. Door het voeteneinde hoger in te stellen, zal de spanning op je onderste ruggenwervel afnemen zodat lage rugpijn verminderd kan worden of zelfs helemaal kan verdwijnen!


Voorkomt vochtophopingen


Ook voor andere gewrichtsklachten zoals nekpijn, schouderpijn en aandoeningen zoals reuma kan de verstelbaarheid van een elektrische boxspring veel verlichting bieden. En wat dacht je van eventuele vochtophopingen? Deze kunnen worden voorkomen door het voeteneinde iets omhoog te verstellen.


Verbeteren van jouw spijsvertering tijdens de slaap


Tijdens onze slaap stopt het spijsverteringsproces niet. Onderzoek heeft aangetoond dat volledig plat liggen het spijsverteringsproces vertraagd. Dit is de reden dat veel mensen wakker worden met maagkrampen.


Met een elektrische boxspring kan je door het hoofdeinde omhoog te verstellen je spijsverteringsproces gedurende de slaap bevorderen. Hiermee verklein je de kans dat je wakker wordt met maagkrampen.

elektrische boxspring antraciet iExcellent iBoxspring


Handig wanneer je verkouden of benauwd bent


Ook wanneer je verkouden of benauwd bent biedt een elektrisch verstelbare boxspring voordelen. Aangezien je met een elektrische boxspring hoger kunt gaan liggen bij het hoofdeinde kun je vrijer ademen. Hierdoor zal jij je minder benauwd gaan voelen.


Lekker ontspannen


Dankzij het verstelbare hoofdeinde kan je op een prettige manier rechtop zitten in bed. Hierdoor kan je heerlijk ontspannen een boek lezen. En wist je dat al onze elektrische boxsprings kunt upgraden met een tv-lift? Deze kan je als optionele extra bestellen. De tv-lift wordt geleverd met een draadloze bediening. Wel zo makkelijk als je een film vanuit jouw boxspring wilt kijken.


Zero-gravity positie


Met een elektrische boxspring is het mogelijk om in de zero-gravity positie te gaan liggen, deze positie zorgt ervoor dat je alle spieren optimaal kunt ontspannen. De zero-gravity positie bereik je door zowel het hoofd- als het voeteneinde 30 graden omhoog te verstellen.


Een goede oplossing tegen snurken


De meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad; een snurkende bedpartner. Dit probleem kan mogelijk verholpen worden met een elektrische boxspring.


Door het omhoog verstellen van het hoofdeinde kunnen de luchtwegen van de snurkende persoon zich beter openen waardoor vrij ademen weer mogelijk is hierdoor is het snurkprobleem dus opgelost. 


Praktisch tijdens en na de zwangerschap


Dankzij de verstelbaarheid van het hoofdeinde, kan je tijdens de zwangerschap gemakkelijk omhoog komen en zo uit bed stappen. Deze verstelbaarheid maakt het daarnaast ook gemakkelijker en aangenamer om borstvoeding te geven.


Een ideale oplossing voor de lange termijn


Aangezien de gemiddelde levensduur van de boxspring wel 20 jaar is, is de keuze voor een elektrische boxspring wellicht verstandig. Misschien heb je over een aantal jaar wel een elektrische boxspring nodig vanwege het extra comfort, of vanwege de voordelen voor eventuele gewrichtsklachten.


Een goede investering dus voor nu en later!

Conclusie: de vele voordelen van een elektrische boxspring


Elektrische boxsprings bevatten veel voordelen. Deze pluspunten kun je als volgt samenvatten:


- Geheel elektrisch verstelbaar

- Biedt optimaal comfort

- Verlicht lichamelijke klachten

- Verbetert jouw spijsvertering

- Gemakkelijk tv-kijken vanuit bed

- Oplossing tegen snurken

- Handig voor de zwangerschap

- Langetermijn oplossing 

Benieuwd geworden naar onze elektrische boxsprings? 

Bekijk de collectie.

Gerelateerde blogposts: