Oktober Woonmaand 2022: Slaapkamer trends

Oktober Woonmaand is de maand waarin je je kunt laten inspireren door de nieuwste trends op het gebied van wonen, zo ook voor de slaapkamer. Geen wonder dus dat we bij iBoxspring aandacht besteden aan deze maand. 


Naast de leuke (win)acties die je heel de maand oktober kunt vinden op onze website, geven we je graag tips om je slaapkamer in te richten volgens de laatste trends.


Lees verder en laat je inspireren door de mooiste slaapkamer trends van dit seizoen. 

1. Woontrend: natuurlijke materialen


In 2022 willen we vooral veel natuurlijke materialen in huis hebben dus ook in de slaapkamer. Denk aan materialen als rotan, wol, kurk en bamboe. 


Je kunt je slaapkamer op een eenvoudige manier natuurlijk inrichten door meubels en accessoires van organisch materiaal te plaatsen. Denk aan een bamboe stoel, een rotanspiegel voor boven de kaptafel of een wollen deken en zachte kussentjes voor op je bed. 


Je hoeft echter niet allerlei spullen aan te schaffen om je slaapkamer een natuurlijke uitstraling te geven. Ook kleinere accessoires als takjes in een vaas of groene planten zijn al voldoende voor een natuurlijke touch. 


Ook wat betreft kleuren is er dit seizoen veel aandacht voor natuurlijke tinten. Denk aan kleuren als warm terracotta en diepe groentinten. Hierbij wordt de voorkeur gegeven aan verf met een minimale chemische bewerking zodat het natuurlijker oogt en minder impact heeft op het milieu. Natuurlijke tinten zijn trouwens ook perfect om in je slaapkamer een oase van rust te creëren. Echt een win-win situatie dus.


2. Woontrend: ronde vormen, zachte materialen


Dit jaar zijn ronde vormen en zachte materialen een grote bron van inspiratie. Zo vind je veel meubels terugkomen in de ronde vormen en/of met zacht materiaal. Denk aan ronde slaapkamertapijten, maar ook meubels van zacht materiaal zoals onze boxsprings! 


WIst je dat al onze boxsprings verkrijgbaar zijn in een matt velvet stoffering? Deze zachte stof ziet er niet alleen prachtig uit, maar voelt ook nog eens fijn. Bekijk hier jouw favoriete boxspring en gewenste kleur.


Staat jouw gewenste kleur er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We hebben veel mogelijkheden in kleuren die niet op onze website vermeld staan.


3. Woontrend: Duurzaamheid


Duurzaamheid was al een tijdje een belangrijk thema, maar we zien nu dat het ook binnenshuis in het interieur steeds vaker terug te vinden is.


Wil je zelf ook meer aandacht besteden aan dit thema? Kies dan voor meubels en accessoires van gerecycled materiaal in de slaapkamer. Kijk ook eens in een tweedehandswinkel of op vintage markt voor tweedehands vondsten. Óf misschien heb je zelfs nog wel iets op je zolder of in de schuur staan.


Ben je creatief en handig? Dan kun je er ook voor kiezen om je bestaande meubels aan te passen door ze in een andere kleur te verven. Maar een meubel helemaal zelf maken kan natuurlijk ook.


Duurzaamheid komt ook op andere manieren terug. In de slaapkamer zie je dit bijvoorbeeld terugkomen in het type beddengoed. Er wordt steeds vaker een voorkeur gegeven aan hoogwaardig beddengoed dat lang meegaat, dat op een eerlijke wijze gefabriceerd is en minder negatieve impact heeft op onze natuur. 


Al met al is duurzaamheid een belangrijk thema en wij voorspellen dat dit thema in de komende jaren alleen nog maar belangrijker zal worden.

4. Woontrend: monochroom kleurenthema


Dat het strakke interieur van de afgelopen jaren nu plaatsmaakt voor een meer warme slaapkamer inrichting is dus duidelijk. Maar je kunt prima met één kleur werken als dat je voorkeur heeft.

Een slaapkamer in één kleurentint is namelijk helemaal hip. 


Om te voorkomen dat het geheel eentonig wordt kun je spelen met verschillende materiaalsoorten en kleurentinten. Op deze wijze creëer je een mooi gelaagd effect in je slaapkamer.


5. Woontrend: opvallende prints


Een slaapkamer trend die in opkomst is, is de opvallende print. Denk hierbij aan bloemenprints, maar ook grafische prints in een retro ontwerp.


Voeg kleine, subtiele accessoires toe zoals schilderijtjes of fotolijstjes met deze opvallende prints. Plaats schilderijtjes en fotolijstjes aan je muren of op je (nacht)kastje. Op deze manier zorg je voor een leuk en speels contrast met de rest van de slaapkamer zonder dat het geheel te druk wordt.


6. Woontrend: de juiste balans tussen werk en huiselijk


Door corona zijn velen van ons (gedeeltelijk) vanuit huis gaan werken. Hierdoor hebben we behoefte aan multifunctionele ruimtes waarin er zowel prettig gewoond kan worden als waar je ook geconcentreerd in kan werken. Of dit nou vanuit je woonkamer, studeerkamer of slaapkamer is, het is belangrijk dat je je er prettig voelt, zonder dat je er al teveel wordt afgeleid om je werk goed te kunnen doen.


Werk je vanuit je slaapkamer aan een bureau? Zet het bureau dan bij voorkeur voor het raam van je slaapkamer. Dankzij het natuurlijke licht zal je productiever te werk gaan. Ook zal je minder snel afgeleid worden aangezien je met je rug naar de rest van je slaapkamer zit.


Een andere manier om je werk en privé makkelijker gescheiden te houden is een zogeheten cloffice. Dit is een bureau in een kast die je lekker achter je dicht kunt doen zodra je werkdag over is. Op deze manier kun je werk en privé makkelijker van elkaar gescheiden houden.

Conclusie: 6 slaapkamer trends van de Oktober Woonmaand die momenteel je van het zijn


In de Oktober Woonmaand kun je je volop laten inspireren door de nieuwste trends op het gebied van interieur. De volgende trends zijn zeker goed toepasbaar in de slaapkamer:


  • Maak gebruik natuurlijke materialen
  • Plaats ronde meubels van ronde vormen, zachte materialen
  • Besteed aandacht aan duurzaamheid 
  • Kies voor een monochroom kleurenthema
  • Voeg opvallende prints toe
  • Zorg voor een inrichting die goed balanceert tussen werk en privé

Op zoek naar een boxspring die mooi in je slaapkamer zal staan? 

Bekijk onze collectie boxsprings.  

Gerelateerde blogposts: