Slaaphouding: Hoe belangrijk is een goede boxspring?

Slaaphouding: Hoe belangrijk is een goede boxspring?

We willen allemaal het liefst kunnen genieten van een goede nachtrust. Want wanneer je uitgerust wakker wordt, dan is de kans groot dat je de dag veel energieker en positiever begint. Word jij in de ochtend echter vaak wakker met een pijnlijke of stijve rug? Dan is het misschien tijd om een goede boxspring aan te schaffen en je oude boxspring te vervangen. Een goede boxspring zou namelijk de oplossing kunnen zijn voor jouw slaapproblemen.

Oorzaak stijve nek of pijnlijke onderrug na slapen

Een verkeerde slaaphouding kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken. Het grootste gedeelte van de mensen slaapt half gedraaid op de zij. Deze slaaphouding kan, indien niet juist ondersteund, veel lichamelijke klachten veroorzaken. Hoe kan jouw slaaphouding lichamelijke klachten veroorzaken? En hoe kan je dit juist voorkomen?

De rugslaper

Geadviseerd wordt om altijd op de rug te slapen. Slaap je op de rug, dan is je gewicht het meest evenredig verdeeld over het gehele oppervlak van het bed. Zo krijg je minder snel last van drukplekken. Lig je op een goed bed en slaap je op de rug, dan liggen nek, schouders en rug in een neutrale positie. Dit geeft je lichaam de mogelijkheid om het beste te herstellen van de belasting van overdag. Toch lukt het de meeste mensen niet om op de rug te slapen. Zij ervaren het als een onprettige houding en kunnen niet in slaap komen.

Slapen op de zij

Omdat de meeste mensen niet op hun rug in slaap kunnen komen, kiezen ze voor een andere slaaphouding. De meest favoriete slaaphouding blijkt het slapen op de zij te zijn. Het is bij het slapen op de zij wel extra belangrijk om op een goed bed te liggen. Want als je op een goed bed op de zij ligt, dan zorgt het bed ervoor dat de wervelkolom in een rechte positie blijft staan. Zo kunnen nek- en rugklachten worden voorkomen. 

Heeft jouw lichaam niet voldoende ondersteuning, dan is de kans groot dat je wervelkolom in een onnatuurlijke positie komt te liggen. Gedurende de nacht zal je dan vaker wakker worden en ‘s ochtends sta je op met pijnklachten.

Een goede boxspring draagt bij aan een betere slaaphouding

We weten nu dat een goed bed kan bijdragen aan een goede ondersteuning van het lichaam. Wordt jouw lichaam ondersteund tijdens het slapen, dan zal je een betere slaaphouding aannemen en minder last krijgen van rugklachten en andere pijnlijke lichamelijke klachten. 

Waarom een boxspring?

Maar welke bedbodem is dan wel geschikt is voor het voorkomen van rugklachten? Wij raden altijd het gebruik van een boxspring aan. Een boxspring biedt namelijk een optimale ondersteuning aan jouw lichaam. Daarnaast vergroot een boxspring het algehele comfort van het bed omdat deze uit meerdere lagen bestaat.

Onze boxsprings zorgen voor een uitstekende ondersteuning van jouw lichaam. Dit komt dankzij de orthopedische matrassen van koudschuim en traagschuim. Dankzij deze matrassen komt jouw lichaam in een natuurlijke houding te liggen en wordt jouw lichaam optimaal ondersteund. Hierdoor zal je uitgerust wakker worden en zullen eventuele nek-, rug- en schouderklachten kunnen afnemen of zélfs helemaal verdwijnen!

Delen Tweeten Pin het
Terug naar blog