De voordelen van een elektrische boxspring

De voordelen van een elektrische boxspring

De boxspring zien we al een aantal jaar in veel slaapkamers terugkomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. De boxspring wordt namelijk door velen ervaren als een extra comfortabel bed. Door de hogere instaphoogte hebben boxsprings een mooi en exclusief uiterlijk. Maar wist je dat onze boxsprings ook in elektrische varianten verkrijgbaar zijn? Wij vertellen jou graag meer over onze elektrische boxsprings en de vele voordelen.

Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring heeft alle voordelen van een normale boxspring, maar heeft een extra laag. Bij een elektrische boxspring zit in de onderste plint van de bodem een motor verstopt. Bovenop die plint leunt dan de bodem (pocket geveerd). Deze bodem is voorzien van een verstelbaar systeem en wordt aangestuurd door de motor. Onze elektrische boxsprings zijn verstelbaar bij het zowel het hoofd- als het voeteneinde met behulp van de afstandsbediening, uiteraard gebeurt dit geruisloos.

Voor de afstandsbedieningen heb je de keuze uit een draadloze of een bedrade variant. Je ontvangt bij onze 2-persoons boxsprings standaard 2 afstandsbedieningen zodat je iedere zijde afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Uiteraard bieden wij ook elektrische 1-persoons boxsprings aan. 

Voordelen van een elektrische boxspring

Er zijn vele voordelen verbonden aan een elektrische boxsprings. Hieronder zetten wij de belangrijkste voor jou op een rijtje.

Optimaal comfort voor jouw lichaam

Je kunt de elektrische boxspring geheel instellen naar wens. Zo kan je het hoofd- en voeteneinde omhoog verstellen zodat je nog beter en comfortabeler ligt. Dit kan zowel afzonderlijk als in zijn geheel (door zowel het hoofd- als voeteneinde te verstellen). Hierdoor creëer je optimaal comfort voor jouw lichaam.

Goed voor rug-, nek- en schouderklachten en andere (gewrichts)problematiek

Indien je last hebt van bijvoorbeeld rugpijn, kan een elektrische boxspring verlichting bieden. Door het voeteneinde hoger in te stellen, zal de spanning op je onderste ruggenwervel afnemen zodat lage rugpijn verminderd kan worden of zelfs helemaal kan verdwijnen! Ook voor andere gewrichtsklachten zoals nekpijn, schouderpijn en lichamelijke aandoeningen zoals reuma kan de verstelbaarheid van een elektrische boxspring veel verlichting bieden. En wat dacht je van eventuele vochtophopingen? Deze kunnen worden voorkomen door het voeteneinde omhoog te verstellen.

Verbeteren van jouw spijsvertering tijdens de slaap

Tijdens onze slaap stopt het spijsverteringsproces niet. Onderzoek heeft aangetoond dat volledig plat liggen het spijsverteringsproces vertraagd. Dit is de reden dat veel mensen wakker worden met maagkrampen. Met een elektrische boxspring kan je door het hoofdeinde omhoog te verstellen je spijsverteringsproces gedurende de slaap bevorderen. Hiermee verklein je de kans dat je wakker wordt met maagkrampen. Daarnaast is het uiteraard ook aan te raden niet meer veel te eten voordat je gaat slapen.

Lekker ontspannen

Dankzij het verstelbare hoofdeinde kan je op een prettige manier rechtop zitten in bed. Hierdoor kan je heerlijk ontspannen een boek lezen. En wist je dat al onze elektrische boxsprings kunt upgraden met een tv-lift? Deze kan je als optionele extra bestellen. De tv-lift wordt geleverd met een draadloze bediening. Wel zo makkelijk als je een film vanuit jouw boxspring wilt kijken. Dat is pas genieten!

Zero-gravity positie

Met een elektrische boxspring is het mogelijk om in de zero-gravity positie te gaan liggen, deze positie zorgt ervoor dat je alle spieren optimaal kunt ontspannen. De zero-gravity positie bereik je door zowel het hoofd- als het voeteneinde 30 graden omhoog te verstellen.

Een goede oplossing tegen snurken 

De meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad; een snurkende bedpartner. Dit probleem kan mogelijk verholpen worden met een elektrische boxspring. Door het omhoog verstellen van het hoofdeinde kunnen de luchtwegen van de snurkende persoon zich beter openen waardoor vrij ademen weer mogelijk is. Een mooi extra voordeel dus!

Handig tijdens en na de zwangerschap

Dankzij de verstelbaarheid van het hoofdeinde, kan je tijdens de zwangerschap gemakkelijk omhoog komen en zo uit bed stappen. Deze verstelbaarheid maakt het daarnaast ook gemakkelijker en aangenamer om borstvoeding te geven.

Een ideale oplossing voor de lange termijn

Aangezien de gemiddelde levensduur van de boxspring wel 20 jaar is, is de keuze voor een elektrische boxspring wellicht verstandig. Misschien heb je over een aantal jaar wel een elektrische boxspring nodig vanwege het extra comfort, de voordelen voor eventuele gewrichtsproblemen of om andere (gezondheids)redenen.

Zoals je hebt kunnen lezen hebben elektrische boxsprings veel voordelen. Benieuwd naar ons assortiment? Je kunt al onze elektrische boxsprings hier vinden. 

Delen Tweeten Pin het
Terug naar blog