De voordelen van een elektrische boxspring

by Sandra

De boxspring zien we al een aantal jaar in veel slaapkamer terugkomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. De boxspring wordt namelijk door velen ervaren als een extra comfortabel bed. Door de hogere instaphoogte hebben boxsprings een mooi en exclusieve uiterlijk. Maar wist je dat een boxspring ook in een elektrische variant verkrijgbaar is?

Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring heeft alle voordelen van een normale boxspring, maar heeft een extra laag. Bij een elektrische boxspring zit in de onderste plint van de bodem een motor verstopt. Bovenop die plint leunt dan de bodem. Deze bodem is voorzien van een verstelbaar systeem en wordt aangestuurd door de motor.

Er zijn verschillende elektrische systemen mogelijk. Zo heb je verstelbare systemen waarbij je het voeteneind en het hoofdeind apart van elkaar kunt verstellen. Dit draagt bij aan het creëren van de optimale lig- of zithouding. Bovenop de bodem ligt natuurlijk het matras en net als bij een normale boxspring, ligt daar bovenop weer een dekmatras. Bj een elektrische boxspring bestaat de mogelijkheid dat deze dekmatras een split heeft, zodat je bij een tweepersoons bed beide gedeeltes afzonderlijk van elkaar verstellen.

Voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring

Een elektrisch verstelbare bed biedt je dus de mogelijkheid om het hoofd- en/of voeteinde van het bed te verstellen. Zo kun je in bed zitten of liggen, afhankelijk van jouw wensen. Nu je weet wat een elektrisch verstelbare boxspring is, vraag jij je natuurlijk af wat de voordelen van dit bed zijn.

Nog meer comfort

We wisten natuurlijk al dat een normale boxspring erg comfortabel ligt. Maar op het moment dat je in bed televisie wilt kijken of een boek wilt lezen, kan ook een comfortabele boxspring onhandig liggen. Met een elektrisch verstelbare boxspring kun jij je bed zo instellen dat je ook zittend of half liggen in jouw bed kan liggen.

Door het hoofdeinde een stukje omhoog te zetten, zorg je ervoor dat je gemakkelijker een boek leest of televisie kunt kijken, zonder hier rug- of nekklachten aan over te houden. Het bed zorgt er namelijk voor dat je een natuurlijke positie inneemt en jouw lichaam voldoende ondersteunt wordt. Dit vergroot de comfort in bed.

Extra comfortabel is ook dat het bed gemakkelijk te bedienen is. Met één druk op de knop kun je van liggend naar zittend gaan. En ben je klaar met lezen? dan  wijzig je de stand van het bed net zo eenvoudig weer in slaapstand. De bediening van het bed verloopt volledig draadloos met  een afstandsbediening.

Voorkomt rugklachten

Heb je vaak last van rug- of nekklachten na het slapen? Dan kan een elektrische boxspring zeker een oplossing zijn. Door het voeteneind van de boxspring een stukje hoger in te verstellen, vermindert de spanning op de spieren van je onderrug en op de rugwervels. Hierdoor slaapt je niet alleen een stuk lekkerder, maar is de kans  ook groot dat gedurende de dag de rugklachten zullen afnemen.

Door het verstellen van het bed kun je dus jouw slaaphouding veranderen en daarmee pijnklachten voorkomen. Een elektrisch verstelbare boxspring is dus zeker voor op de lange termijn een zinvolle investering. Omdat een bed vaak wordt aangeschaft om een aantal jaar mee voort te kunnen, is het belangrijk om te bedenken of je over 5 tot 10 jaar behoefte zal hebben aan een elektrisch verstelbare boxspring.

Persoonlijke voorkeuren en dat van jouw partner

Het grootste voordeel van een elektrisch verstelbare boxspring is dat het elektrisch verstelbare systeem per persoon te gebruiken is. , dus los van elkaar te regelen. Bij een elektrische boxspring bestaat namelijk de mogelijkheid om een dekmatras met een split te nemen. Zo kun je bij een tweepersoons bed beide gedeeltes afzonderlijk van elkaar verstellen. Bij het slapen, lezen of televisie kijken hoef je dus altijd alleen rekening te houden met jouw eigen persoonlijke voorkeuren.

Daarnaast is een elektrisch verstelbare boxspring eenvoudig aan te passen wanneer jij of jouw partner moeite heeft met het in- en uitstappen van het bed. Door eerst in een zithouding te gaan zitten wordt het voor velen al een stuk makkelijker om uit bed te komen.

Zijn er dan geen nadelen aan een elektrische boxspring? 

Natuurlijk heeft alles een prijs. Het nadeel van een elektrische boxspring is voor sommigen wellicht het formaat van het bed. Zeker in kleinere slaapkamers kan een elektrische boxspring wat massiever overkomen. Dit komt door de extra laag die in het bed zit. Dit neemt echter niet meer ruimte in jouw slaapkamer in, omdat deze extra laag dus vooral in de hoogte van het bed zit.

 Daarnaast kost een elektrisch verstelbaar bed wel iets meer dan een normale boxspring. Maar zeker wanneer je één van onze kwalitatief hoogwaardige boxsprings uitkiest, zul je opmerken dat dit op de lange termijn zeker de investering waard is.