Boxspring met opbergruimte en 4 andere tips voor de kleine slaapkamer

by Sandra

Ook wanneer je een kleine slaapkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo gezellig en ruim mogelijk inrichten. Maar dit is niet altijd een eenvoudige klus. Zo nemen de belangrijkste meubelstukken, zoal het bed of de kledingkast de meeste ruimte in. Om jouw slaapkamer toch zo efficiënt mogelijk in te richten hebben wij 6 verassende tips voor jou!

  1. Kies voor een opbergboxspring

Het bed is misschien wel het meest belangrijke item in je slaapkamer. Maar het is ook het meubelstuk dat het meeste ruimte inneemt. Daarom doe je er verstandig aan om goed na te denken over de afmetingen van je boxspring. 

Slaap je altijd alleen dan is een eenpersoonsbed of twijfelaar groot genoeg. Koop geen groter bed, wanneer je daar helemaal de ruimte niet voor hebt. Ben je met z’n tweeën bent, of heb je veel ruimte nodig tijdens het slapen? Dan hebben we de ideale oplossing: de opbergboxspring. Dit zijn boxsprings met opbergruimte in de bedbodem. Door het kiezen voor een  opbergboxspring creëer je extra ruimte in je kleine slaapkamer. In de opbergruimte kun je namelijk heel veel spullen kwijt, zonder dat je daarvoor ruimte in de slaapkamer voor inneemt. 

  1. Lichte kleuren creëren ruimte

Met de opbergboxspring heb je al veel ruimte in de slaapkamer kunnen creëren. Door de muren van de slaapkamer de juiste kleuren te geven kun je daarnaast een ruimtelijk gevoel creëren. Het is begrijpelijk dat je jouw slaapkamer het liefst decoreert met je lievelingskleuren. Maar wanneer jouw lievelingskleur te donker is, dan is dit waarschijnlijk niet de meest verstandige keuze voor een een kleine slaapkamer.

Geef je de muren van jouw slaapkamer een lichte kleur, dan lijkt de kamer optisch groter. Door deze lichte kleur te combineren met jouw favoriete donkere kleur kun je de kamer vervolgens een warme sfeer geven. Door twee kleuren op één muur aan te brengen kun je de kamer namelijk hoger doen lijken. Gebruik aan de onderkant van één muur jouw favoriete kleur en verf ongeveer 10 centimeter of meer vanaf het plafond de muur wit. Dit zorgt voor een prachtig en warm resultaat!

  1. Vervang alle nachtkastjes

Je kunt enorm veel ruimte in je kleine slaapkamer creëren door bij het inrichten van deze kamer de beide nachtkastjes te vervangen. In plaats van nachtkastjes, bevestig je plankjes tegen de muur. Je kunt met de hoeveel en lengte van de plankjes een leuke speelse look geven aan de muur. Een ander idee is om boven het bed een lange plank over de gehele muur te bevestigen en deze vol te zetten met jouw accessoires en leuke hangende kamerplanten. Dit geeft een ontzettende knusse uitstraling en je hebt enorm veel ruimte bespaard.

  1. Doe die kledingkast weg

In een kleine slaapkamer is er helaas niet altijd plek voor een ruime kledingkast. Dit kun je eenvoudig opvangen door het plaatsen van een kledingrek. Niet alleen bespaar je zo ruimte in jouw slaapkamer, maar je kunt het rek ook steeds weer verplaatsen als je ergens bij moet of als je de inrichting wilt veranderen.

Daarnaast kan een kledingrek dienen als een mooie roomdivider. Wil jij meerdere hoekjes in jouw slaapkamer hebben, dan kun je jet kledingrek gebruiken als afscheiding van de verschillende ruimtes in jouw slaapkamer.

  1. Hang spiegels op

Tot slot kun je jouw slaapkamer groter doen lijken door het gebruik maken van spiegels. Spiegels zijn ideale decoratieve accessoires in een slaapkamer. Het is natuurlijk erg handig op jezelf te kunnen bekijken bij het omkleden en bij het gereed maken voor het begin van de dag. Maar spiegels geven ook een ruimtelijk gevoel. En het mooie daarvan is dat de spiegels helemaal geen ruimte hoeven in te nemen. Je kunt ze niet alleen tegen de muur aan plaatsten, maar er zijn ook leuke spiegels die je tegen wanden of kasten aan kunt plakken. Zo laat jij jouw slaapkamer veel groter ogen dan hij daadwerkelijk is.